Oli 4. elokuuta ja vuosi 1979: "Ok the 4 horsemen of the apocalypse are quite tired and need a little drink..” Joe Strummerila oli sana hallussa.

Radio Helsingissä Njassa vaipui unelmoimaan kovimmasta keikasta, jolla hän ei ollut, mutta olisi halunnut olla. Hän unelmoi päivästä jona The Clash tulitti Ruisrockin lavalla.

Muistelen että The Clash lähti Suomeen pikakomennuksella paikkaamaan keikkansa peruuttanutta Johnny Winteriä. Komeasti jyräsivät Ruissalossa samalla keikalla myös Graham Parker ja Steel Pulse, mutta jäivät toki statisteiksi.

Clashin lämmittelymusana soitettiin ainakin Sam Cookea, joka oli Strummerin suosikkeja.

The Clashin pojat ryntäsivät lavalle kuin nuoret leijonat ja Clash City Rockersin teräksiset soinnut nousivat sinitaivaalle. Kitarat roikkuivat alhaalla ja hiukset oli kammattu rasvalla taakse 50-luvun tyyliin. Taustalle oli levitetty valtava englannin lippu. Kun massiivinen ruotsinlautta lipui millistä ohi, oli tunnelma sairaan rokkaava sekä lavalla että katsomossa.

Clash teki Ruisrockin keikan London Callingin levytyssessioiden lomassa - ja Turussa saatiin jo makupaloja levystä, joka valittiin myöhemmin monissa äänestyksissä maailman parhaaksi rocklevyksi.

Known-Set-List.gif

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Clash City Rockers
Safe European
White Man In Ham Palais
Jail Guitar Doors
City Of the Dead
English Civil War
London Calling
Police and Thieves
Four Horsemen
Stay Free
Capital Radio
Janie Jones
Tommy Gun
Complete Control
White Riot

Clash esitti muuten keikalla erään laulun, jota he eivät koskaan sen jälkeen esittäneet livenä. Mikä se mahtoi olla?