Lanseerattiinko A-talkissa tänään ensimmäistä kertaa uusi yhteiskuntakelpoinen ammattinimike, blogisti. Oli siinä naurussa pitelemistä. Onneksi Aamulehden blogistina esiintyi kaikkien alojen mestarihuijari, yleiskonsultti  ja silmänkääntäjä Jussi Lähde, joka pulpahtaa silloin tällöin pinnalle yhtä varmasti kuin salapaska lastenaltaassa.

Ilmeisesti blogisteja ovat siis jonkun lehden lipun alla bloggaavat ja siitä palkkaa nauttivat henkilöt. Voisinko minä alkaa kutsua itseäni blogistiksi? Olisiko se laitonta? Kävisikö Jarkko Tontti herjaamaan minua Suomen blogistiliiton tulevan jäsenen ominaisuudessa? Vai olisinko minä vapaa blogisti? En tietenkään, koska ollakseni vapaa blogisti minun pitäisi nauttia taiteilijaeläkettä, saada apurahaa, blogata kaikkiin mahdollisiin lehtiin, kritisoida muiden bloggauksia ja nuolla blogilautakuntien persettä.

Blogistille on kai mahdotonta keksiä toimivaa suomenkielistä vastinetta, vaikka sellainen on sentään keksitty seminologillekin.

Blogisti on virtuaalikolumnisti.

Näen jo sieluni silmillä seuraavan kirjani tittelinkipeän ja typerän esittelyteksin alun: Lassi Kämäri, aforisti ja blogisti.