Meitä on liikaa. Ei se ole Linkolan oma keksintö. Maapallo ei kestä kasvavia ihmismassoja, tai oikeammin väestöräjöhdyksen seurauksia: ilmastomuutosta, ruuan ja veden loppumista, energian ehtymistä, saastuttamista  ja hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen vaatimusta.

Linkolan ratkaisumalleista en voi olla samaa mieltä. Niitä ei voi hyväksyä. Vain täysin tunteeton hirviö suosii sotia, myrkyttämistä, tauteja, luonnon katastrofien toivomista, tappamista, nälkää, terroritekoja, kidutusta tai muita turhia kärsimyksiä. Elävien ihmisten murhaaminen ei kuulu ihmisyyteen.

Mutta mitä me sitten voisimme tehdä?

Minusta oikea ja inhimillinen ratkaisu olisi syntyvyyden säännöstely, järkevä perhesuunnittelu. Vaikka se sotiikin nykyihmsen perusoikeuksia vastaan, se on ainoa ratkaisu. Onko oikea määrä sitten yksi vai kaksi lasta, sen saavat maailman tilan tuntevat tiedemiehet punnita.

Ihmisellä ei ole maailmassa luonnollista vihollista, siksi ihminen on lisääntynyt ja lisääntyy hallitsemattomasti.

Ihmisen hyvinvointi on maapallon ja sen harmoonisen luonnonjärjestyksen pahin vihollinen. Jos kiinalaiset ja intialaiset saavat sen auton ja jääkaapin, jotka koetaan hyvinvoinnin mittareiksi, voi jo olla myöhäistä.

Kansaivälisten ilmastosopimusten rinnalla pitäsi ratifioida myös kansaivälisiä syntyvyyden säännöstely sopimuksia..

Tässä ajassa on paradoksaalista, että se, joka vihaa ihmisiä, rakastaa ihmisiä eniten. Syntyvyyden säännöstely olisi epäitsekästä panostusta tulevaisuuteen, maapallon ja luonnon säilymiselle.