Iltalehti 13.11.2008

Veijo Merta huolestuttaa miesten asema suomalaisessa yhteiskunnassa.

Hän pitää Ilta-Sanomien mukaan sekä valtiosihteeri Stefan Johanssonin että ulkoministeri Ilkka Kanervan potkuja turhina.

Aikaisemmin naiset kuittasivat Meren mukaan miesten lähentelyt ronskeilla otteilla.

- Esimerkiksi rakennuksilla oli hyvin vahvoja naisia, jotka kantoivat ylös muurareiden apuna laastia ja tiiliä. Ne löivät takaisin, jos niitä taputteli. Nyrkillä palleaan ne huitaisivat, Meri muistelee Ilta-Sanomissa.

Meri toivoisikin Ilta-Sanomissa, että naiset kuittaisivat miesten lähentymiset vielä nykyäänkin huumorilla tai ronskeilla otteilla.

- Olisi jämptimpi linja. Se on kuin kulkutauti levinnyt tämä naisten koskemattomuus. Nyt ei uskalla enää varjolle astua. Monista miehistä tuntuu, että antaa naisten olla, en katsokaan sinne päin. Se vaikeuttaa kontaktin ottamista, Meri toteaa lehdessä.


Huumorilla? Mikä siinä naurattaa, kun humalainen mies tarraa yllättäen naisen rintoihin.

Ronskeilla otteilla? Ronskit otteet kuitataan yleensä alimmassa oikeusasteessa. Oli kyseessä nainen tai mies.

Elääkö Veijo Meri vielä 50-luvun Suomessa? Tuntemieni timpureiden mukaan ne naiset myös lorauttivat ns. "vitullisen" muurarin pyynnöstä liian jäykkään laastiin.

Veijo Meri alkaa olla eilisen miehiä. Olemme ja elämme 2000-luvulla. Tunnen syvää myötähäpeää akateemikko Veijo Meren lausunnon puolesta.

Onko Meri huolissaan miesten asemasta suomalaisessa yhteiskunnassa? Kenen miehen? Raimo Väyrysen? Ahteen? Kanervan? Johanssonin? Vai omastaan?

Veijo hei, tasa-arvoministerin valtiosihteeri puristeli kännissä naisten rintoja Ruotsin suurlähettilään järjestämällä vastaanotolla! Onko tässä kahtaa sanaa?

Jokaisella naisella on itsemääräämisoikeus omaan ruumiiseensa.