Suomalaiset kirjailijat, kriitikot ja kirjallisuuden harrastajat ovat suunniltaan. Nyt niidenkin, jotka eivät ole juuri suutaan avanneet, on esitettävä painava mielipide.

Tämä on syksyn kirjallinen sensaatio ja nousee suurten suomalaisten kirjallisuuskeskustelujen klassikoksi ja varastaa kymmeniä sivuja seuraavaksi ilmestyvästä Suomalaisen kirjallisuuden historiasta. Varjoon jäävät sofioksaset, juhaseppälät ja turokuninkaat uusine kirjoineen, puhumattakaan paavohaavikon kuolemasta.

Kenen kirjallinen salanimi on Pauli Kohelo?

"Lisäksi kustantamo julkaisee esikoisromaanin Ohessa tilinumeroni, jonka kirjoittaja on Pauli Kohelo. Siltalan mukaan kirjoittaja on ristijärveläinen metsuri, eikä ole aikaisemmin julkaissut. Kohelon teos on "hienovireinen sekoitus mietelmää, omaelämäkertaa ja filosofista pohdintaa".

Kyseessä lienee nimimerkki: Siltalan kautta Koheloa ei tavoita, numerotiedustelusta ei ole apua eikä Väestörekisterikeskus tunne yhtään Kohelo-sukunimistä."

Esa Mäkinen/HS 8.8.2008 

"Toukolla on ollut tilaisuus, motiivi ja osaamista. Kuka muukaan se voisi olla?"

Jarmo Papinniemi/Parnasson blogi 8.10.2008

"No, niin, Kari Hotakainenhan tämä on. "

Matti Mäkelä/HS 10.10.2008

"En kommentoi millään lailla."

Kari Hotakainen/HS 10.10.2008

"On oikein hyvä, että nämä omkustanteiset töherryskirjoittajat ja kaikenmaailman "toimittaja"julkut eivät vielä ole pystyneet ala-arvoisilla tekeleillään vetämään kansan kirjallista makua niin alas, että oikea kirjailija ei nauttisi enää tiettyä anaitsemaansa arvostusta, jota se takavuoisna sai ylinkyllin. Jokainen uusi esikoiskirjailija heitettiin ainakaan 10 metriä ilmaan."

Pauli Kohelo/Parnasson blogi 14.8.2008

"Voi hellanlettas sentään!"

Prospero/Loistava puhallus 10.10.2008