Jarkko Tontti tarkastelee Vihreän Langan kolumnissaan vihreiden vaalitulosta "kriittisesti". Hän tulee siihen lopputulokseen, ettei valkoihoisella heteromiehellä ole käyttöä eikä tulevaisuutta vihreissä:

Karu tosiasia on, että valkoihoisen heteromiehen ei kannata lähteä ehdolle vihreiden listoille eikä toimia vihreissä muutenkaan. Niille, jotka eivät tätä usko, tiedossa on pelkkiä pettymyksiä, kunnes tosiasiat kirkastuvat ja he tajuavat suunnata tarmonsa toisaalle.

Vihreät on siis Tontin mielestä naisten ja homojen puolue. En tosin ymmärrä, miten Tontti voi esimerkiksi ohittaa kolumnissaan kokonaan kunnallisvaalien ylivoimaisen äänikuninkaan Osmo Soininvaaran, joka tiettävästi on valkoihoinen, hetero ja vihreä.

Tähän on lisättävä vielä pätkä Timo Harakan kirjasta Viemärirotta (s.157). Se valottaa Osmo Soininvaaraa säälimättömänä opportunistina:

Osmo Soininvaara ei voinut hyväksyä sitä, että olin kysynyt Pekka Haavistolta: "Oletko mahdollisesti homo?"

"Älä ole lapsellinen", Soininvaara puuskahti. "Ihmiset eivät hyväksy homoja, tämmöinen "leimaus" vie kannatusta. Julkihomojen tehtävä on kerätä oikean kohderyhmän äänet - mutta tosi suvaitsevaisuus ei sentään vetele."