Olin kauhistuttavan oikeassa, kun ylistin vasta näitä tuotantoeläimiä salaa kuvaavia sankareita bloggauksessani "Viattomat luontokappaleet". He ovat taas tehneet hyvää työtä.

Täysin sadistislta näyttivät kuvat, joissa eläviltä hanhilta revittiin sulat untuvaksi mm. Ikean ja Jyskin tyynyihin. Hyviä unia vaan kaikille! Näin linnuilta saadan jopa neljä sulkastoa niiden elinaikana. Tällaista harrastetaan ainakin Puolassa, Unkarissa ja Kiinassa.

Itselleni tuli mieleen, että sulkapallossa käytetään myös käsittääkseni hanhensulista väsättyjä sulkapalloja. Ne ovat kuulemma parempia lento-ominaisuuksiltaan kuin muoviset. Käytetäänkö myös näiden sulkien hankkimiseen elävien hanhien raakaa kidutusta?

(Kävin vielä tarkistamassa sulkapallossa käytettävät sulat: Aidoista sulista tehdyssä pallossa on ohuella nahalla päällystettyyn, korkista valmistettuun nuppiin liitetty 16 hanhensulkaa. Pallon paino on 4,74-5,50 grammaa.) Huh!

Jäin sitten miettimään, että mikä olisi toinen vaihtoehto hanhille. Se olisi tietenkin kuula kalloon, sähkö, hukuttaminen, kaasu - joka tapauksessa kuolema. Alkoi tuntua turhalta koko vouhottaminen. Eläinten raaka ja armoton hyötykäyttä jatkuu kuitenkin. Jos ei kiduttamalla, niin sitten murhaamalla.

Tuli voimaton ja avuton olo. Eikö ihminen pysty lainkaan myötäelämään eläimen kipua tai tuskaa ?