Iltapäivälehdet tuntuvat ottavan kaiken irti suomalaisittain harvinaisesta sieppausdraamasta.

Jotenkin ikävä piirre on se, että lehdet alkavat myös lietsoa pelkoa ja hysteriaa. Ne maalailevat kauhukuvia "lintukodon lopusta", Suomen muuttumisesta turvattomammaksi paikaksi elää. Tänään oli jo tarjolla lyhyt oppimäärä tavikselle, miten selviytyä sieppauksesta hengissä.

Että silleen.

Ja erilaisia turvapalveluja myyvät firmat taputtavat käsiään ja hykertelevät tutkiessan tilauskantoja . He antavat asiantuntijalausuntoja ja kehottavat ihmisiä ostamaan lisää turvapalveluja, kameroita, hälytysnappeja, aseita, verkkoaitoja, koiria, kaltereita, liiketunnistimia,ovisilmiä, turvatarroja, kaasusumuttimia, hälyttimiä, pillejä, henkivartijoita, kidnappausvakuutuksia jne.

Itse toivoisin, että lehdet laajentaisivt keskustelua tulevaisuuden sieppausten todelliseen motiiviin, tuloerojen voimakkaaseen kasvuun. Jos hyvinvointi jakautuu yhä epäoikeudenmukaisemmin ja lama syvenee, muutkin tarvitsevat poliisivartioita kuin Lilius.

Se lienee selvää niillekin miljonääreille, jotka arvelevat, että Turunen oli yksi ahne, mutta rikolliseksi liian tyhmä, juristi.