Lama syvenee. Sen seurauksena vasemmiston pitäisi profiloitua ja ratsastaa paikalle kuin ratsuväki. Niin ei ole käynyt. Nyt syveneekin vasemmiston kriisi.

Demareilla ei ole ilmeisesti selvää käsitystä siitä, miten epäsuosittu henkilö Jutta Urpilainen on.  Hän on syvälle vetävä ankkuri uppoavan puolueen kaulassa. Hänet pitäisi vaihtaa ensi tilassa.

Puolue henkilöityy Suomessa valitettavan paljon puheenjohtajaansa.

Vasemmistoliiton tilanne on karmaiseva. Kaikki vanhat parrat pitäisi heivata ulos ja Arhinmäki tilalle. En tiedä pelastaako sekään enää mitään. Voi olla, että peli on menetetty, korjausliike tulee liian myöhään.

Näyttää siltä, että vihreät ovat korvanneet vasemmiston Euroopassa.

Ihmettelen kyllä, että äänestävätkö saksalaisten autotehtaiden lomautetut yksinhuoltajat todella konservatiiveja - ilmeisesti eivät äänestä ollenkaan.

Hyvinvointivaltion luominen oli demareiden kuningasprojekti. Samalla siinä sahattiin omaa oksaa. Hyvinvoinnin saavuttaneet käänsivät heti selkänsä vasemmistolle, porvarillistuivat ja alkoivat äänestää porvaripuolueita.

Kirvesmiehet ovat jo pitkään äänestäneet Kokoomusta. 

Silti meillä Suomessa on vielä iso joukko ihmisiä, jotka tarvitsevat vasemmiston tukea. Valitettavasti se ihmisryhmä ei vain äänestä. Se on menettänyt uskonsa vasemmistolaiseen politiikkaan.

Vai onko vasemmiston aika ohi? Onko vasemmisto työnsä tehnyt?  Saako vasemmisto nyt mennä?