Oikeastaan kaikki lähti mietiskelystä, siitä, että keksin, mikä yhdistää Jeesusta ja Hannu Salamaa.  Keksittekö te? Aivan, molemmat tuomittiin jumalanpilkasta. Kummassakaan tapauksessa me emme tiedä, mikä oli Jumalan kanta syytteisiin tai tuomioon. Syytteiden ja tuomioiden maapäälliset koukerot hoitelivat Jumalan edusmiehet ja valtiovalta.

Kerrotaan ranskalaisen kirjailijan ja valistusfilosofin Voltairen sanoneen seuraavaa:

"En hyväksy mielipidettänne, mutta tulen kuolemaani saakka puolustamaan teidän oikeuttanne ilmaista se."

Tosin monissa yhteyksissä lausetta väitetään Evelyn Beatrice Hallin keksimäksi.

Lause on aika kirkasotsaisesti ja ehdottomasti muotoiltu. Sen vielä voisi uskoa, että kuolemattomuuteen kurotteleva kirjailija puolustaa omaa mielipidettään, mutta että hän puolustaisi  toisen mielipidettä...

Minäkään en hyväksy suurinta osaa Jussi Halla-ahon mielipiteistä enkä ole edes valmis puolustamaan hänen oikeuttaan ilmaista niitä kuolemaani saakka, mutta nyt Halla-ahon asiaa kyllä punnitaan ihan väärässä paikassa. 

Suomi ei tarvitse sananvapaustuomioistuimia eikä julkisen sanan neuvostokaan ole Halla-ahon bloggauksien lähilukuun oikea paikka.

Törkeimmät Halla-ahon provokaatiot on syytä vain ignoroida. Ne eivät ansaitse minkäänlaista mediajulkisuutta tai toistoa. Nyt hän ylittää jopa pääuutiskynnyksen ylilyönneillään niin että heilahtaa ja pääsee juuri siihen tavoitteeseen, mihin hän on pyrkinyt: saa lisää julkisuutta ja näkyvyyttä, marttyyrin kruunun.

Asiallista ja kriittistä keskustelua maahanmuuttopolitiikasta ja monikulttuurisuuden problematiikasta ei ole syytä kavahtaa. Halla-ahon kaltaisen provokaattorin ääni hukkuu nopeasti yleiseen ja rakentavaan keskusteluun. 

Yritän olla itsekin provosoitumatta.