Oli musta poika, joka halusi tulla valkoiseksi pojaksi.

Tämä on kuin sadun aloitus, paitsi että Michael Jackson oli/on totta. Tiede mahdollisti pojan unelman.

Michael Jacksonista tuli kummajainen, nukke, friikki, jota näyteltiin sirkuksen sijaan maailman konserttilavoilla. Mutta se on oleellinen osa musiikkibisnestä, friikkejä riittää. Siinä joukossa M.J. oli surullinen Peter Pan.

Paljon tärkeämpää oli se, että M.J. oli mestari, maestro. Hänen musiikillinen lahjakkuutensa oli ainutlaatuista ja ainutkertaista.

M.J. piti pilkkanaan musiikkialan ennätyksiä. Hänen levynsä myivät kuin siimaa. Mestariteoksina jäävät ikuisesti soimaan esimerkiksi Billy Jean, Beat It, Thriller, Rock With You ja Bad.

M.J. oli käsittämätön mestaritanssija. Hänen "moonwalkinsa" oli klassikko. Samoin hän toi flamencomaisen uljaan tanssiuhostelun pop-musiikkiin järjettömän upeissa ja alan perusteoksina säilyvissä rockvideoissaan.

http://www.youtube.com/watch?v=s7MmEMrCRfc

M.J. antoi faneilleen juuri niitä sydämeenkäypiä filliksiä, joita loistava ja nerokas taide parhaimillaan tarjoaa. 

Jätän Michael Jacksonin yksityiselämän arvioinnin niille, jotka tietävät siitä totuuden. Niitä tuntuu riittävän. Minulle riitti julkinen M.J. ja hänen monipuolinen musiikikillinen neroutensa.

Eräs työkaverini kertoi, että Michael Jacksonin horoskooppikartat tiesivät, ettei M.J. kuole koskaan. Minulle se on ollut päivänselvää ilman tähtimerkkien tutkimistakin.