Taas on läänin eläinlääkäri tehnyt kammottavia löytöjä etelä-savolaiselta karjatilalta. Siellä ovat tuotantoeläimet kelluneet omassa ulosteessaan. Sattumina samassa sopassa on ollut 4 kuollutta vasikkaa ja mulli.

Läänin eläinlääkäri kertoo, ettei tämä ole mitenkään poikkeuksellista. Vasta oli löytänyt karjaa heikossa kunnossa ulkosalta ja hän joutui antamaan tappotuomion niille. Karja oli ollut pitkään jäätyneen veden ja jäätyneiden heinäpaalien äärellä ilman ravintoa. Isäntä lääkärin ratkaisusta suivaantui niin, että kiskaisi esiin kiväärin, johon ei tietenkään löytynyt edes lupaa. Paraskin ! Olisi ampunut itsensä !

Entäs se joka lähti Brasiliaan lomamatkalle (EU-tukiaisilla ?) ja jätti elikot hoitamatta. En viitsi kertoa niistä mädäntyneistä ruhoista, jotka...

Kyllä tällaisen väinpitämättömyyden edessä on voimattoman raivon vallassa. Ei voi käsittää. Ja naapurit suojelevat näitä hirviöitä, kertoo eläinlääkäri.

Hyvä, että nämä EVR:n tyypit hiippailevat näiden kusipäisten hirviöiden tuotantoeläintemppeleissä kuvailemassa öiseen aikaan. He ovat mykkien ja puolustuskyvyttömien eläinten viimeinen toivo.

Viranomaisia välinpitämättömät isännät pitävät täysin pilkkanaan, ja mikseivät pitäisi kun ankarimat rangaistukset eläinsuojelurikosista ovat sakkoa tai ehdollista.

Haloo oikeuministeriö, haloo Tujja Brax !

En tiedä, olisiko pitänyt itkeä vai nauraa, kun toimittaja kertoi vielä, että tämän ensimmäisen tapauksen cowboy sai viime vuonna EU-tukea yli 150 000 tuhatta euroa. Hän on varmasti tukensa ansainnut.