Virpi Salmi -niminen toimittaja on kirjoittanut kolumnin Finlandia ei futaa (HS 19.11.09): Hän käsittelee siinä hyvin pintapuolisesti, ikään kuin omaa tyhmyttään ylistäen ja muita lukijoita aliarvioiden, Finlandia-palkintoa.

En lähde referoimaan koko kolumnia, alku riittää.

Finlandia -palkintoehdokkaat julkistettiin viikko sitten. Aika moni tuijotti valokuvissa kukkapuskien takana pönöttävää ukkorivistöä ja mietti: okei, tuo yksi on Hotakainen mutta keitä nuo muut ovat.

Ajatus oli tietysti niin epäsivistynyt, että harva uskalsi sanoa sitä ääneen... 

Tahattomasti Virpi Salmi -niminen toimittaja tulee sanoneeksi minua suuresti ilahduttavan asian: oikein kukaan ei tunnista vieläkään kirjailijoita, vaikka kustantamojen mainos- ja messukoneistot ovat tehneet parhaansa. 

Kirjailijat tunnistetaan edellen kirjoistaan, ei kasvoistaan, toisin kuten esimerkiksi Virpi Salmi -nimisen toimittajan lehdessä Me Naisissa, jossa kasvot ovat monien hirvittävän kiinnostavien ihmisten ainoa fyysinen - ja henkinen - omaisuus ja ominaisuus.

Jos olisi kevät, soittaisin nyt Kevätpörriäisen päätoimittajalle ja kertoisin hänelle lupaavasta Virpi Salmi-nimisestä toimittajasta. Mutta on marraskuu ja variksetkin lentävät takaperin yli Suomen, kun eivät kestä katsoa tätä kurjuutta ja kolumnien heikkoa tasoa.