Aivan oikein - suomen kieli ei tunne koko käsitettä, vaikka peräkammarin tyttöjä on ollut aina.

Peräkammarin tyttö on peräkammarin pojan täydellinen vastakohta. Peräkammarin poika on saamaton hyötyilijä, peräkammarin tyttö taas hyväntekijä, liian kiltti oman elämänsä uhraaja.

Peräkammarin poika jää kotiin, koska hän ei saa naista. Hän on sosiaalisesti taitamaton. Hän on äitinsä pilalle passaama. Ei osaa tehdä ruokaa, pestä tai korjata vaatteitaan, ei pärjää koulussa eikä saa työtä. Hän nosta työttömyyskorvauksia, mutta raskaaksi yltyneen alkoholinkäytön, väkivaltaisuuden ja tietokonepelien vuoksi, hän riistää myös vanhempiensa eläkkeet.

Peräkammarin tyttö hylkää sulhaskandidaatit, koulutuksen, uran ja itsenäistymisen, koska hän haluaa varmistaa läsnäolollaan sairaiden tai ikääntyvien vanhempiensa hyvinvoinnin. Hän uhraat parhaat vuotensa vanhempiensa hoitamiseen. Hän käy ansiotyössä ja käyttää omaa palkaansakin vanhempiensa hoitoon.

Peräkammarin tyttö on valtion ilmainen lemmikki, palkaton omaishoitaja, jota tullaan tarvitsemaan ja syyllistämään enenevässä määrin näinä suurten ikäluokkien eläkkeelle siirtymisen ja kasvavan työvoimapulan aikoina.

Toivottavasti peräkammarin tyttö nousee kapinaan ja hankkii itselleen elämän.