"Otava on päättänyt lopettaa Matti Klingen päiväkirjojen julkaisun. Sarjan viimeiseksi jäi viime syksynä ilmestynyt kymmenes osa Nainen kävi parvekkeella, jossa Klinge pohtii muun muassa sellaisia ilmiöitä kuin Don Quijoten kuvitukset eri aikoina, suomalaisen diplomatian varhaisvaiheet ja Tolstoin historianfilosofia. Silloin tällöin päiväkirjassa vilahtavat myös elämän pienet nautinnot, kuten musiikki, vene ja lastenlapset.

Joulukuussa 2007 Klinge sai kenkää Hufvudstadsbladetin kolumnistin tehtävästä. Se innosti professorin pohtimaan päiväkirjassaan erottamisen semiotiikkaa: "Ennen vanhaan se, jolle sulttaani lähetti silkkiköyden, tiesi, että hänen piti itse päättää päivänsä. Se, joka sai "eron harmaalla paperilla", tiesi, ettei esimiehillä ollut hänestä hyvää sanottavaa, ero oli nolo. Ja lopuksi Schillerin Fiescon salaliitosta periytyvä kuuluisa sananparsi: 'Mauri on tehnyt tehtävänsä, mauri saa mennä'. "

Varmasti kuin tikarin pisto Brutukselta. Ymmärrän Otavaa. Se mesenoi sentään 10 osaa professorin päiväkirjoja. Ehkä Matti Klinge voisi jatkaa Panu Rajalan tiellä, blogata.

Vanheneminen on ankaraa luopumista.