Sunnuntain 17.4.2005 Aamulehdestä löytyy juttu aforismeista "Pukkaa aforismi - vaikka hätäillen". Sami Feiring kuvailee hyvää aforismia näin: " Hyvä aforismi puhuttelee lukijaa. Se on tuore, iskevä - ja kenties runollinenkin."

Aamulehti julistaa pikakilpailun lukijoille.

1) Lähetä meille keksimäsi oiva aforismi

2) Kerro mielestäsi paras aforismi

3) Kerro mielestäsi tylsin tai huonoin aforismi

Vastaukset osoitteeseen al.sunnuntai@aamulehti.fi Takaraja 22.4.klo 14.00

Jutun lopussa oli Sami Feiringin valitsemia lauseita otsikolla "Aforismien helmiä":

Etenen, sillä muistini on lyhyempi kuin kehä, jota kierrän. (Markku Envall)

Vapauttasi et voi myydä. Kun alat neuvotella hinnasta, olet jo menettänyt sen. (Kari Hänninen)

On köyhälläkin kahisevaa, tuulipuku. (Lassi Kämäri)

Jos hinta on sama, valitsevat ihmiset mieluummin hyvän kuin huonon, ellei se ole hengentuote. (Samuli Paronen)

Mene itseesi ja muista käyneesi. (Arto Seppälä)

Kulttuuriuutiset kävi tekemässä telkkariin pikahaastattelun aforismiyhdistyksen perustamisesta. Esiinnyin kankeasti.

Aforismiyhdistyksen perustamiskokous Rikhardinkadun kirjastossa oli leppoisa tilaisuus. Yhdistyksen nimeksi tuli konstailematon Suomen aforismiyhdistys, puheenjohtajaksi älykäs ja aikaansaava Sami Feiring, joka johdatteli kokouksen kulkua rauhallisella ja varmalla otteella. Olen erittäin tyytyväin Samin valintaan. Olen itse mukana hallituksessa. Yleisilmapiiri oli innostunut, melkein poreileva.

Oli mielenkiintosta kohdata puhuvia päitä, kasvoja. Monet olivat minulle tuttuja vain virtuaalimaailman tai sähköisen viestinnän kautta kuten Olli Hyvärinen ja Aleksi Ahtola. Olisin mieluusti rupatellut miesten kanssa pitempäänkin. Vaihdoimme sentään Olli Hyvärisen kanssa kirjoja. Sain omakseni Olli Hyvärisen runokirjan Mikä työmiestä vituttaa. Ehdin sitä vähän selailla bussissa kotimatkalla. Se vaikutti piristävän ärhäkältä ja yhteiskunnalliselta. 

Päivällä tuli viime viikolla äänitetty haastattelu Radio Ykköseltä. Markku Envall oli enimmäkseen ääneessä, ja hyvin olikin. Jäin sovinnolla jättiläisen varjoon.

Ennen puolta yötä tuli tänään kuvattu pätkä telkkarin Kulttuuriuutisissa. Vastasin aika mitäänsanomattomasti toimittajan aika mitäänsanomattomaan kysymykseen.

Ai niin, näin ensimmäisen kerran Viljo Römpötin aforismikokoelman Toteamia vuodelta 1953. Sami Feiring oli ostanut sen krunikalaisesta kirjadivarista kahdella eurolla. Fantastinen löytö.