Tuntui upealta, kun kollegani kertoi aamulla myyneensä Loistavan puhalluksen yli 90-vuotiaalle naiselle.

Ylen Seppo Puttonen kävi haastattelemassa minua Radio Suomeen. Olin aika änkkä. Mutta annan sen itselleni anteeksi, koska en ole puhetyöläinen vaan kirjoittaja, verkkainen ja pohdiskeleva. Nopean vastauksen vaatiminen minulta on melkein loukkaus.

Olen ymmärtänyt, etten voi olla yhtään itseäni viisampi. En enää pinnistele.

Ihmeellinen noste on juuri nyt aforismeilla. Todiste siitä, että marginaalissa tapahtuu. Lainaan ystäväni Sami Feiringin kirjoittamaa tiedotetta:

AFORISMIYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN

Kesällä 2004 järjestettiin Paimiossa valtakunnalliset aforismipäivät, jolloin muiden asioiden ohella keskusteltiin aforismiyhdistyksen perustamisesta. Nyt on asiassa edetty niin pitkälle, että kutsumme
kaikki aforismeja kirjoittavat tai niistä muuten kiinnostuneet henkilöt Suomen aforismiyhdistyksen perustamiskokoukseen, joka pidetään maanantaina 18.4.05 klo 18.00 Rikhardinkadun kirjaston kokoushuoneessa (1. krs.), Rikhardinkatu 3, Helsinki.

Sääntöluonnoksen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on edistää aforismin asemaa ja koota yhteen aforismeja kirjoittavat ja niistä kiinnostuneet henkilöt. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää
aforismiaiheisia tapahtumia, harjoittaa julkaisutoimintaa, osallistuu muiden järjestämiin tapahtumiin, tuo aforistiikkaa esiin mediassa sekä pyrkii muilla tavoin edistämään aforismin asemaa.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan yhdistyksen perustamiskokoukseen ja toimintaan! Jos et pääse kokoukseen, mutta olet asiasta kiinnostunut, ilmoita yhteystietosi meille, niin pidämme sinut ajan tasalla tulevasta toiminnasta.

Sami Feiring          Lassi Kämäri          Tarmo Palonen

Lisätietoa: Sami Feiring, p. 040 550 0242; Lassi Kämäri, p. 040 703 6689

* * *

Ilman silmälaseja maailma näyttää mahdollisemmalta.