Suomen Kuvalehdessä 3.6.2005 Joni Pyysalon arvostelu Loistavasta puhalluksesta otsikolla Aforismin ytimessä:

"Lassi Kämärin odotettu, runsas ja laaja esikoisaforismikokoelma lupaa kotimaisen aforistiikan uutta, kirkasta nousua. Loistava puhallus on ajatuksessa, kuvassa ja lauseessa tarkka aforismikokoelma ja Kämärin ironiaa, huumoria, lyyrisyyttä ja kriittisyyttä lukee kiitollisena.

Kunniansa saavat kuulla kaikki maailmanjärjestyksestä ihmisen toisinajatteluntarpeeseen ja moraaliin, nerous, luovuus, kirjallisuus, kirjailijat, kriitikot, urheilu, valta ja politiikka. Ajankohtaisuuksiakaan ei unohdeta: " Se joka saa kansan kuuntelemaan, / saa poliisit salakuuntelemaan." Myös kaikkein suurimpia teemoja - rakkautta, toivoa ja kuolemaa - käsitellään tuoreesti. Kokoelma huipentuu omistukseen Erno Paasilinalle: "Onneksi läsnäolo ei edellytä paikallaoloa."

Kämärikään ei välty kokonaan aforistiikan vaativuudelta, siltä että kaikki on jo sanottu, ja monta kertaa. Ja kokoelman olisi voinut koota myös ilmavammin, jättäen enemmän tilaa ylenpalttiselle määrälle sen upeita aforismeja, kuten:

"Pilkku katkaisi lauseen, piste lopetti sen kärsimykset."

"Onneksi ihmisen nahalla ei ole kysyntää."

"Miljoonat vaihtaisivat kaikki maailman kirjallisuuden klassikot lasilliseen vettä."

"Tämän lahjattomuuden keskelle oli pakko keksiä joulupukki."

"Aina tulee joku ja naureskelee. Itkumuurillekin."

"Koska lapset alkavat leikkiä rauhaa."

Joka tapauksessa Lassi Kämäri nousee esikoisellaan kotimaisen nykyaforistiikan raskaaseen sarjaan Paavo Haavikon, Erno Paasilinnan, Markku Envallin, Mirkka Rekolan ja Helena Anhavan rinnalle."