Merkillisiä asioita tapahtuu koko ajan Loistavan puhalluksen varjossa. Saan mieltä kuohuttavaa postia ja innostuneita kyselyjä, jotka perustuvat yleensä enemmän kysyjän mielikuvitukseen kuin todellisuuteen. Kaikki tähänastiset yhteydenotot ovat kyllä ilahduttaneet minua kovasti.

Tänään työpaikkaani lähestyi toinen kirjasto asiakkaan nimissä, joka oli lähtenyt arvailuissaan liikkelle aforistikon stereotypiasta, tietyn sivistysmäärän ja tietyn elämänkokemuksen omaavasta henkilöstä. 

"Asiakkaamme kyseli uutta kirjaa, jonka tekijä on eduskunnan kirjastonhoitaja tai -johtaja, ehkä eläkkeellä. Teokseen on koottu aforismeja, kertomuksia, sattumuksia tms. eduskunnasta. Tiedättekö mahdollisesti mistä teoksesta on kyse?"

Olen jo aikaisemmin kertonut, että googletan nimeni "lassi kämäri" silloin tällöin. Tänään tein sen. Löysin lainauksen eräästä aforisimistani. Tällä kertaa lause palveli kirjoittajakoulusta: 

"Scriptio-kirjoittajakoulu viilettää eteenpäin myötätuulessa. Meillä tapahtuu paljon, ja kerromme kuulumisistamme mielellämme myös muille.

Tänne ilmestyvät muun muassa uutiset ja kolumnit.

Viikko 23

Ne pystymetsät, joissa kasvoivat itseoppineet kirjailijat, on hakattu aikoja sitten.

Lassi Kämäri"

Tosin taidan itse ymmärtää lauseen osittain toisin. Olen tarkoitttanut, ettei kukaan lähde enää peruskoulun tulemisen jälkeen aivan pystymetsästä, ei edes kirjailija. En silti usko mihinkään kirjailijakoulutukseen.