aino_myth.jpgKirsti Ellilä tekee blogissaan havaintoja ympäröivästä maailmasta, tällä kertaa Turun kirjamessuilta:" Anja Snellmankin käveli ohi ja talutti uutta miestä kuin muotovaliota koiranäyttelyssä."  Tällaisessa kommentissa sarkasmin ja vittuilun viiva ei ole veteen piirretty, tämä on vesiselvää vittuilua. Mielenkiintoinen kysymys on tietenkin se, kenen tästä pitäisi loukkaantua, Snellmanin, Orman vai kennel-liiton?

Kummallisesti ihmisen ajatus tämänkin tyyppisestä kommentoinnista nytkähtää liikkeelle. Ormasta ja Snellmanista suomalaisiin miesnäyttelijöihin. Miksi ne vaihtavat vaimonsa lähes järjestään nuoriin ja kauniisiin? Ja miksi näille nuorille ja kauniille kelpaavat vanhat ukonhoriskot? Ja Esko Salmisesta ja Heikki Kinnusesta Väinämöiseen. Sekin jahtasi Ainoa, ketale. Ainon ajoi hukkumiskuolemaan. Murhamies oli vakaa vanha Väinämöinen. Miten niin "vanha ja vakaa"? Väinöhän vaikuttaa täysin tasapainottomalta sosiopaatilta.

Kun joku taas puhuu syvällä rintaäänellä "tämän päivän ja ajan ilmiöstä", kannattaa muistaa, ettei mitään uutta auringon alla.