blogging.gif

Olen seurannut mediatalojen tarroilla varustettujen trendibloggaajien kyhäelmiä parhaani mukaan. Jälki on ollut enimmäkseen murheellista ja heidän kommenttipalstojensa keskustelu sisäsiittoista ja aneemista.

On tullut todistettua, ettei toimittajakoulutus takaa muuta kuin pelkän teknisen suorituksen. Useimmissa jutuissa kirjoittaminen toimii, mutta ajattelu pettää. Ei ole sisältöä, eikä ole mitään sanottavaa. Ajattelua ei voi kenellekään opettaa.

Politiikot tulivat ensin Blogistaniín ja media seurasi perässä. Hesari, Yhtyneet, Yle jne. Missä viipyy Tarja Halonen? Vai bloggaako Halonen jo? Eikö presidenttipeliä viedäkään blogimaailmaan?

Mediatalojen tarroilla varustetut blogit näyttävät maistuvan muille bloggajille. Ne ovat kuin A-luokan makkaraa. Itse olen pitänyt aina "perinteisistä" jauhomakkaroista. Ne ovat yllätyksellisempiä.  Se pätee tässäkin tapauksessa.

Näyttää siltä, että valtakulttuuri ahmaisee taas kerran alakulttuurin kitaansa. Se on sääli. Yksilöllinen bloggaminen olikin aivan liian hyvää ollakseen totta. Nythän kollektiivit kirjoittavat juttuja yötä päivää, jatkuvassa kolmivuorossa.  

Mediajättien taistelu  lukijoista on siirtynyt virtuaalimaailmaan. Kohta yksilölliset blogit hautautuvat uutistulvaan ja  tiedon valtamereen. Onneksi ehdin nauttia hetken tuote- ja saastevapaasta bloggaamisesta.

LISÄYS 16.10.05:

Voi hyvä ihme sentään! Tarja Halosen vaalikampanja jyrääkin jo täysillä Blogistanissa.

tarja.jpg