queen_bee.jpg

Olen jo pitkään seurannut Jertta Blomsteditin herkullisen napakoita ja pistävän älykkäitä juttuja Ulkomaanlehtikatsauksessa Ylen ykkösessä. Ne herättävät minussa ihailua, riemua ja kateutta. Tuntuu, ettei tälle taiturille mikään inhimillinen ole vierasta. Kynänsä kosketuksella hän muuttaa aiheen kuin aiheen kullaksi. Epäröimätä voin sanoa, että hänen jutuistaan syntyisi koska tahansa varsin värikäs ja maukas esseekirja.

Jertta Blomstedt esittää tällä hetkellä raikkainta, terävintä ja perustelluinta yhteiskunnallista ajattelua ja kritiikkiä Suomessa. Kukaan kirjailija ei ole valitettavasti aikoihin pystynyt samaan.

Tervemenoa nautiskelemaan osoitteeseen: http://www.yleradio1.fi/yhteiskunta/ulkomaanlehtikatsaus/id1691.shtml

Näyttää siltä, että Jertta Blomstedt on löytänyt ystäväni Sami Feiringin tiheistä ajatuksista kunnon tilkettä Fortum-juttuunsa Kaikki eivät tikitä rahalla 12.10.2005:

"..."Valheesta maksetaan enemmän, totuus on kutsumusala." Tämän aforismin tekijä Sami Feiring sai kunniamaininnan valtakunnallisessa aforismikilpailussa. Aforismi tuntuu hyvin kuvaavan yhtä ajan hengistä.

Palataan sinne, minne aforismi ajatukset näinä päivinä väistämättä vie, siis Fortumin optiojupakkaan..."

Jertta Blomstedt kirjoittaa viikon välein. Se olisi ihan kelvollinen päivitysvauhti bloggaajallekin. Mutta Blomsteditin tasoista bloggaajaa ei ole näkynyt näillä virtuaalilakeuksilla - eikä taideta tulla näkemään.