325738.jpg

Tämä saattaa olla monille vanha tarina, minulle se oli upouusi. Se kertoo siitä, millaiset seuraukset varomattomuudesta ovat, kun levityskanava on globaali, internet .

Tiedättekö te Jamie Oliverin, englantilaisen kokkipojan, miljoonikon, joka hämmentää seisovaa vettä ja vääntää tsabulaa tv-ohjelmissaan. Hän yritti mm. tehdä työttömistä kadunmiehistä kokkeja pikavauhtia ja sen jälkeen hän otti projektikseen engalantilaisen kouluruoan parantamisen. Olen seurannut ohjelmaa ajoittain. Jamie on minusta hauska, vaikka ohjelmassa onkin koelaboratorion vivahde.

Sattuipa tässä äskettäin niin, että Jamie Oliverin kustantamon kustannustoimittaja lähetti Jamie Oliverin valmiin mutta julkaisemattoman kirjan sähköisessä  muodossa turhamaisuuttaan ja miellyttääkseen tyttöystävälleen. Sitä kautta kirja sitten levisi "jotenkin" tuhansina kopioina ympäri maailmaa. Kirjassa oli jo kaikki valmiina, kuvat, reseptit jne. Valtavat rahalliset tappiot sekä Oliverille että kustantajalle.

Tämän tositarinan kertoi minulle tänään eräs englantilainen tuttavani ja kysyi samalla, että halusinko mahdollisesti kirjan sähköpostiini. En halunnut.