witch.jpg

Näyttää siltä, että pari blogia, Runkkublogi ja Krapulablogi, ovat saaneet Blogistanian annelitempakat ja maijadahlgrenit pillastumaan. Ilmeisesti blogit eivät täytä heidän moraaliaan tai persettään nuolevia reunaehtoja. 

Todella tätimäisiä kannanottoja löytyi mm. Blogisanomista, joka väläytteli aivan äärimmäisiä keinoja näiden leppoisien blogien savustamiseksi tästä niin puhtaan blogiarjalaisesta yhteisöstä. Blogisanomat oli syvästi huolissaan siitä, että Runkkublogi ja Krapulablogi ryöväävät huomion vähemmän tunnetuilta blogeilta. Sehän oli täysin naurettava päätelmä: ei sellaiselta voi ryövätä huomiota, jolla sitä ei ole koskaan ollutkaan. Todellisuudessa Blogisanomat oli huolissan kärkibloggajien huomiosta ja listasijoituksesta, siinä sivussa omastaankin. En ole tosin varma, ymmärtääkö Blogisanomat sitä itse.

Ja sitten Blogisanoman laulava/toimittava vasikka kirmasi sorkat suorina hyräilemään "lopullista ratkaisua" herkkä korvaiselle Samikille, joka kai menee siihen halpaan, että alkaa sensuroimaan ja rajoittamaan otsa ruvella. Eläköön sananvapaus! Eläköön Blogistania! Vittu mikä vitsi, jonka "ne tekevät itse". 

Ja samassa hässäkässä alettiin kaavailla etusormi pystyssä  ikärajoja blogeihin. Mitä seuraavaksi? Vankiloita? Kuuntelulaitteita? Vakoojia? Sotilaita? Nimettömiä ilmiantoja? Poliiseja? Hälytyslaitteita?  Viisumeja? Passeja? Vartiokoiria?

Itse olen aina tuntenut pelkää sympatiaa  henkilöitä kohtaa, jotka osoittavat kokreettisesti järjestelmien heikkoudet ja saattavat moiset epäsopua ja kateutta synnyttävät kilpailulistat naurettavaan valoon. 

Eläköön Runkkublogi ja Krapulablogi!

Lisäys 3.11.2005

Oivallisia bloggauksia aiheen tiimoilta löytyy mm. Kuulutuksen koulutusohjelmasta ja Mitvitin blogista. Yhteisöllisyyshän ei tarkoita lammasmaista samoinajattelua tai  sovinnaisten moraalikäsitysten jakamista. Annetaan mieluummin kaikkien kielikukkasten kukkia.