Kirjoitin Loistavassa puhalluksessa:

"Terveiden ihmisten parantelemisesta ei Hippokrateen valassa puhuta yhtään mitään."

Viittasin tietenkin kirurgeihin, jotka ovat myyneet taitonsa, tietonsa ja etiikkansa turhamaisuuden erilaisten muotojen palvelukseen. Kauniisti ja kauniiksi viiltää veitsi rahasta. Silikonit, litteät vatsat, turpeat huulet, pitemät penikset ja rypyttömät kasvot. Ihan mitä vaan!

Luin äsken Hippokrateen valaa. Sen kieli, lähes patetiaa hipova, toi mieleen Waltarin Sinuhen, lääkärismiehen. Mahtoiko vala sitten olla yksi Waltarin innoittajista?

Hippokrateen vala osoittaa, että lääkärit tulkitsevat sitä aika väljästi, omaa lompakkoaan ajatellen. Selväksi käy, että lääkärin tärkein tehtävä on joka tilanteessa elämän vaaliminen. Eli Hippokraten vala vastustaa aborttia, eutanasiaa ja itsemurhaa.

"...Elintapoja koskevia ohjeita tulen käyttämään sairaiden hyväksi kykyni ja harkintani mukaan: tulen torjumaan kaiken, mikä voi olla vahingoksi ja vääryydeksi. En tule antamaan kenellekään kuolettavaa myrkkyä, vaikka  minulta sellaista pyydettäisiin, enkä neuvoa sellaisen valmistamiseen. Enkä tule antamaan naiselle sikiötä tuhoavia aineita..."