Product_SteelyDan_Can'tBuyAThrill.jpg

I osa

Noin viikko sitten sain sellaisen idean, josta voisi yrittää kirjoittaa. Se on pyörinyt päässäni siitä asti.

Hapan naisihminen, vanhapiika, naama norsunvitulle jähmettynyt, pyöri siinä jaloissa repimässä turpaansa ja kitisemässä joka asiasta. Koska sillä ei ole sosiaalista elämää kotona, se on antanut itselleen luvan kiukutella työpaikalla. Työyhteisö edustaa sille perhettä ja ystäviä. Ja kun ihminen on yleisnegatiivinen, se on aika väsyttävää.  Kun sen kanssa ei viitsi enää lähteä sotimaan, sitä vittuilee sille sitten ajatuksissaan ja keksii kaikenlaista pirullista. Monissa työyhteisöissähän on haisuli, jonka työpöydälle kuulemma pannaan dödö vihjeeksi, muistuttamaan henkilökohtaisen hygienian hoitamisesta. Niin olen kuullut. Se on tosi julmaa. Meistä ei vain ole sanomaan sellaisia asioita luontevasti asianomaiselle. Ja ainahan voi olla kysymys jostakin sairaudesta, jolle ei vain voi mitään.

Fiktiossa taas voi sanoa ihan mitään vaan, koska lukija rakastaa loukkaantumista vielä enemmän kuin ihastumista.

Siispä ajattelin tarinan lähtökohdaksi dildoa. Nainen tulee aamulla töihin ja löytää työpöydältään dildon. Hän alkaa miettiä murheellisena mihin reikään hänen elämänsä on valunut. Voisiko sen reiän täyttää dildolla? Vai pitäiskö tässä marssia suoraan johtajan puheille ja alkaa etsiä syyllisiä? Vai olisko täydellinen hiljaisuus paras vaihtoehto?

Toisaalta tarina voisi myös loppua dildoon. Kuvailtaisiin ensin naisen käyttäytymistä työpaikalla ja jätettäisiin naisen työpöydältä löytyvällä dildolla kaikki lukijan mielikuvituksen varaan. Boccaccion haukka ja Kämärin dildo ;-).

Kirjoittaja on oman tekstinsä diktaattori, onnistuessaan valistunut itsevaltias.

Kirjoittajat eivät kerro ideoistaan varastamisen pelossa. Minä otan sen riskin, koska ideoita tulee ja menee.

Voisin yrittää kirjoittaa tarinan täällä blogissa interaktiivisesti Hennu Helinin runoilun tapaan. Otan mielelläni vastaan kommentteja, ideoita ja korjausehdotuksia. Mutta en lupaa, että tarina tulee koskaan valmiiksi, se voi lentää hetken mieljohteesta tai pikku vastoinkäymisestä roskakoriin.