irobot_robot.jpg

Kertoivat uutissa näin. Aika hurjia visioita. Silti varmasti tosia ja toteutuvia.

Mahtoivatko suuret ikäluokat jo tuntea teräksisen robottikäden silityksen kurttuisella otsallaan? Onko kuolevan vanhuksen viimeinen näky ilottoman ja suruttoman robotin tunteeton katse ja viimeinen ääni robotin koneellinen ripitys ja syntien anteeksianto? Pitääkö robotti vanhusta kädestä, kun hän siirtyy ajasta ikuisuuteen? Työntääkö robotti kuolleet patologirobotille, joka tekee ruumiinavauksen? Kantavatko neljä riskiä robottia yksinäisen matkamiehen hautaan auringon välkehtiessä hopeassa ja teräksen kirskuessa? Onko robottipapilla valkoinen liperi? Onko Raamattu ohjelmoitu sen sisuksiin ja Pavarotin lauluääni? Lukeeko robotti seppeleet ja heittää  hiekkaa hautaan?  Voisiko robotti hoidella myös armokuolemat?

Siitä on jo kymmeniä vuosia, kun robotti teki ensimmäisen tapon. Se otti jossain teollisuuslaitoksessa ihmisen käsittelyyn ja kurmootti oikein huolella. Henki siinä meni niin että heilahti. Robotti lähti huoltoon ja sai rutkasti kunnioitusta palatessaan. 

Robotit ovat hyvän ja pahan tuolla puolen. Ne ovat ihmisen luomuksia. Niiden tehtävä on korvata ihminen raskaissa ja puuduttavissa töissä. Ne toistavat purnaamatta annettua tehtävää niin kaun kun virtaa ja öljyä riittää. Kehityneemmät robotit pystyvät tietenkin kehittyneempiin tekoihin.

Ehkä minä voisin tulevaisuudessa rakastua robottiin, tai robotti minuun. Saapi nähdä.