mona-lisa-joint.jpg

On muotia antaa kasvot jollekin hyshys-ongelmalle. Lähes päivittäin joku antaa kasvonsa telkkarissa tai lehdissä huumeidenkäytölle, alkoholismille, naisten hakkaamiselle, masturboinnille, pedofilialle, sukurutsalle, työttömyydelle, rock'n rollille, finneille, kaljuille, humanoideille, aforismeille, saatanalle, pelihimolle, tuohivirsuille, avioeroille, uimalakeille jne. Tuntuu että ihan kenen vaan kasvot lukija tai katsoja haluaa nähdä, niin kyllä varmaan näkee.

Senpä takia tuntuikin oudolta nähdä voipuneeksi meikattu Jari Sarasvuo A-Klinikkasäätiön mainoksessa Suomen Kuvalehdessä työntämässä piikkiä suoneen. Mitä moisella manipuloinnilla voitetaan? Ja mihin sillä pyritään?

Kuvan vieressä on teksti: "Jokainen voi sortua. Mutta jokainen saa apua." Lause tuntuu lohdulliselta, mutta mikä lienee tilanne käytäntössä?

Näin loppuu  Neil Youngin alakuloinen Needle And Damage Done:

"... I've seen the needle and the damage done
A little part of it in everyone
But every junkie's like a settin' sun."

Mutta kuten kuvasta näkyy, Sarasvuo ei ole ensimmäinen, joka antaa kasvonsa huumeiselle julkisuudelle. Vanha kunnnon Mona Lisa näyttää olevan nauruun purskahtamaisillaan. Ja jos lukija oikein pinnistää, hän saattaa kuulla taustalla soivan Bob Marleyn sulosoinnut.