moses_11thcomand.gif

Ei Muhammedia voi pilkata. Muhammedin pilkkaaminen on Muhammediin uskovien pilkkaamista. Samahan päti Salaman tapauksessa. Ei Salama Jumalaa loukannut vaan Jumalaan uskovia. Eikä Jumala Salamalle loukkaantunut vaan Jumalan maanpäällinen edusmies, joka alkoi vaatia Jumalalle oikeutta ja kunnioitusta. En tiedä millaisia keskusteluja Simojoki oli Jumalan kanssa käynyt asiasta ja oliko hänellä edes jatkotoimiin mandaattia.

En tiedä, onko se Jumalan tai Muhammedin aliarvoimista, että heihin suhtaudutaan kuin mykkiin ja avuttomiin koulukiusatuihin. Eivätköhän kaikkivaltias Jumala ja Muhammed pysty itse hoitelemaan tällaiset pienet pilkat ja pilapiirrokset?

"Me emme itse siedä jumalanpilkkaa. Saman periaatteen pitää koskea myös muita uskontoja, arvioi pääministeri Matti Vanhanen (kesk) Ylen Lauantaiseurassa."

Minusta Vanhanen aliarvioi sekä Jumalan että Muhammedin ironiantajua? Ja kaikkein pahiten hän aliarvoi sananvapautta, joka on demokraattisen yhteiskunnan kulmakivi, Suomenkin perustuslakiin hakattu.

Sananvapaus on absoluuttinen käsite, sitä joko on tai ei ole. Sananvapautta ei ole, jos muslimeista, Muhammedista ja islamista kirjoittaminen jätetetään sen ulkopuolelle.

"Jeesuskin ristiinnaulittiin jumalanpilkasta." - Eino Vastaranta