unforgiven6wq.jpg

Suomen Kuvalehdessä 18/2006 toimittaja Leena Sharma kirjoittaa suomalaisesta elokuvasta otsikolla "Pienestä kii". En halua kommentoida tarkemmin hänen mielipiteitään suomalaisesta elokuvista, mutta vahingossa hän tulee paljastaneeksi, että hänen tietonsa elokuvista yleensä ovat heppoiset. Hän ei ole esimerkiksi koskaan katsonut Eastwoodin elokuvaa Armoton. Nimittäin jos olisi, hän ei ehkä kirjoittaisi yhtä karkeasti Samuli Edelmanin peniksen koosta.

Leena Sharma kirjoittaa: "Olen pettynyt Seliniin sikälikin, ettei hän ole kummisetämäisestä olemuksestaaan huolimatta saanut aisoihin kotimaisen elokuvan pahinta vitsausta: Samuli Edelmanin onnetonta ekshibitionistista tarvetta hortoilla valkokankaalla alastomana. Siitä huolimatta että jokainen katselukerta vahvistaa havaintoa, että hänellä näyttäisi olevan kovin vähän edellytyksiä viuhahteluun."

No niin. Pari asiaa.

1. Edelmann on valittu näihin elokuviin näyttelijänlahjojensa takia.

2. Edelmann tekee elokuvassa sen, mitä ohjaaja käskee tai käsikirjoitus vaatii.

2. Leffat eivät ole kaatuneet Edelmannin peniksen kokoon.

3. Olisivatko leffat Sharman mielestä siis parempia, jos Edelmannilla olisi isompi penis?

4. Kannattaisko Sharman vähentää "katselukertoja vahvistavaa havaintoa"(!)?

5. Kirjoittaisiko Sharma yhtä loukkaavasti esimerkiksi Leena Uotilan tai Tiina Lymin rintojen koosta? 

6. Sharma etsii nyt isompaa kalustoa vähän väärästä genrestä.

Leena Sharman tarkoitus on saada Samuli Edelmann näyttämään pervolta idiootilta. Voin kyllä vakuuttaa, että juttu kääntyy toimittajan tappioksi. Hän vain paljastaa oman estyneisyytensä ja pienuutensa nostamalla Samuli Edelmannin peniksen puheenaiheeksi.

Häkellyin ja sitten raivostuin koko jutusta. Tarvitseeko Suomen Kuvalehti nulikkamaista yläastejournalismia? Minusta Leena Sharman juttu oli karkea ja mauton. Samasta syystä Villissä Lännessä huoralta viilleltiin kasvot ja  leikattiin rinnat. Mutta nyt Willam Munnyn ei tarvitse ratsastaa sateessa kaupungista ja karjua oikeutta huorille, koska kaiken yläpuolella leijuu sananvapaus kuin julma ja silmitön ruoska.