pic_super_black_market_clash.jpg

Piristävää. Oikein piristävää. Pullamössösukupolvea seuraa polttopullosukupolvi.

Makasiineilta otettuje kuvien ja tekstien välillä on kirkuva ristiriita. Kuvissa nuoret istuvat rauhallisesti lämmittelemässä tulilla ja teksteissä samaiset nuoret repivät poliiseja ja palomiehiä kappaleiksi. Arvatkaa kumpi valehtelee tällä kertaa, kuva vai sana?

Poliisijohdon mukaan nuorten toiminta oli suunniteltua. Entä päättäjien toiminta nuorten olojen parantamiseksi, pätkätöiden lopettamiseksi, perustulon luomiseksi? Eikö se sitten ole ollut suunniteltua eli äärimmäisen välinpitämätöntä? Miten musiikkitalo vastaa esimerkiksi näiden nuorten toiveisiin harrastaa vaihtoehtokulttuureja jossakin? Ei mitenkään. 

Nuoriso on aina uhka järjestäytyneelle yhteiskunnalle kunnes siitä tulee osa järjestäytynyttä yhteiskuntaa. 60-luvun radikaalit siirtyivät huomaamatta eduskuntaan ja kuokkavieraat kutsuttiin linnaan. Hetki vain ja me riennämme äänestämään näitä makasiinien nuoria, jotka ovat Suomen parhaita poikia ja tyttöjä, tulevaisuuden toivoja, yhteiskunnasta kiinnostuneita, tulevia päättäjiä.

Valtio kyllä syleilee radikaalinsa rauhalliseksi. Samalla tavalla käsitellään agressiivisia lapsia.

Silti on oikein piristävää, että nuoret vastustavat globalisaatiota ja kaupallisuutta. Olenkin jo kaivannut kansalaisaktivismia, kettutyttöjä ja koijärveläisiä.