Stairs_of_Finnish_Parliament.jpg

Taina West puhuu hyvää ystävästään Tanja Saarelasta (HS 24.9.2006). Minullakaan ei ole mitään Tanja Saarelaa vastaan. Hän on selvästi sieltä kansanedustajien älykkäämmästä päästä, hoitaa työnsä mallikkaasti ja taluttaa mediaa flexissään kuin tanskandoggia paikasta toiseen.

Minä puutun tässä äärimmäisen konsensushenkisessä ja kritiikittömässä haastattelussa, jonka motiivi jäi minulle epäselväksi ja jossa voi melkein nähdä toimittaja Anna-Stina Nykäsen ja Taina Westin yhdessä hihittelemässä ja editoimassa tekstiä, vain yhteen seikkaan.

Toimittajan mukaan Taina West sanoo, että vampin leiman syy on hänestä tässäkin asiassa se alusvaatemallina oleminen. Rohkeiden bikinikuvien takia Saarelaa pidetään äärimmäisen seksuaalisena ihmisenä. Eduskuntaa taas kutsutaan Suomen epäeroottisemmaksi työpaikaksi, joten suhteessa ympäristöön hän on tosi eroottinen."Arja Alho ja Outi Ojala eivät saa liikkeelle sairaanhoitajafantasioita."

Mikähän mahtaa sitten olla Taina Westin mielestä eroottinen työpaikka? Opetusministeriö? Poliisilaitos? Yleisradio? Alko? Uimahalli? Kirkko? Mallitoimisto? Koulu? Armeijan esikunta? Komsomolin leiri? Keskustan puoluetoimisto? Hovioikeus? Sian palvaamo? Yleinen sauna? Iso Omena? Bordelli? Catwalk? Kauko Röyhkän keikkabussi? Vai onko se peräti Taina Westin oma koti? Freelancerina hän  todennäköisesti työskentelee paljon kotona.  

Eduskunnasta ovat monet löytäneet vastakappaleensa sekä virkamiehistössä että kansanedustajissa. Minusta ei olisi lainkaan liioiteltua todeta, että eduskunta on poikkeuksellisen eroottinen työpaikka. Erotiikka viihtyy vallan ytimessä, on aina viihtynyt. Valta on äärimmäisen seksikästä ja kiihottavaa. Eduskunta on iso työpaikka, jossa työskentelee paljon eri ikäisiä ja näköisiä ihmisiä. Päivittäin eduskunnassa kuulee romansseista, ristipistosta, himokkuudesta, silmä näkee ja korva kuulee flirttiä ja paljon muutakin.

Miksi Taina West valitsi epäeroottiset esimerkkinsä ulkonäön perusteella? Se oli loukkaava teko ja kertoo vain siitä, että Taina West ei ymmärrä erotiikasta yhtään mitään. Miksi juuri hän luulee, että erotiikka on kauniiden etuoikeus? Samalla logiikalla minä voisin verrata Tanja Saarelaa, jota kohtaan en tunnen hitustakaan eroottista mielenkiintoa, vaikka Satu Taiveahoon tai Meri-Kukka Forsiukseen.

Eduskunta on täynnä upeita naisia: kansanedustajia, siivoojia, avustajia, kunto-ohjaajia, asiantuntijoita, tarjoilijoita, terveydenhoitajia, asiakkaita, hierojia, toimittajia .... Heidän eroottinen vetovoimansa ei jää eduskunnan miehiltä noteeraamatta. Sellainen on ihmisen luonto. Tanja Saarela on vain pisara tässä rakkauden meressä.