ringside-tarebokraa.jpg

Pohdiskelua IltaSanomien 4.10.2006 uutisoinnin pohjalta.

Opetusministeri Tanja Saarelan mies Olli Saarela haluaisi "täräyttää nokkaan" valtionvarainministeri Eero Heinäluomaa. Hän sanoo Heinäluomaa "onnettomaksi, isoksi, kaljupäiseksi ja akkamaiseksi jätkäksi". Hän on suivaantunut vaimonsa huonosta kohtelusta budjettiriihessä.

Samassa yhteydessä hän kritisoi kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisen metsästysharrastusta: " Ja puheenjohtaja Katainen kehuu sillä, että se ampuu majavia metsässä ja että siellä on niin rauhallista. Raukka majava, voi vittu, minä sanon sellaistakin kaveria."

Olli Saarela ei ole ymmärtänyt asemaansa ministerin mykkänä aviomiehenä oikein. Hän ei tunne vastuutaan. Hän ei osaa teeskennellä. Hän ei tunne poliittisen retoriikan valheellisia lainalaisuuksia ja sisäänrakennettuja käyttäytymismalleja. Hän ei myöskään ole sisäistänyt Tanja Saarelan keskeistä poliittista sanomaa oikein. Luonnonsuojelun lisäksi siihen kuuluu myös väkivallattomuus. Olli Saarelalta karkasi mopo käsistä. Testosteroni kihahti jalkojen välistä korvien väliin ja reviiriään varjeleva uros alkoi mekkaloida ja hakata nyrkeillä rintaansa. Olli Saarela on rakastunut höpsö. 

Kepuministerien toiminnasta tai pääministeri Vanhasen budjettiratkaisuista Saarela ei löytänyt moitteen sijaan. Samoin unohtui menneiden vuosien budjettiriihien kauhu, patologinen naistenitkettäjä Sauli Niinistö, melkein sukulaismies. Löytyisikö tästä psykologinen aasinsilta Olli Saarelan tulistumiseen?

Toivottavasti Olli Saarela ei tuhonnut vaimonsa nousujohteista uraa. Voiko hallitus olla vielä yhteistyökykyinen tämän jälkeen? Vai lankeaako entisen juniorinyrkkeilijän varjo uhkaavana ja lamaannuttavana hallituksen ylle?  Onko Saarela Heinäluoman "koivuniemen herra"?

Kaikki tämä edellä kirjoitettu on tietenkin merkityksetöntä. Minähän olen huolissani vain demokratiasta.  En pitänyt siitä, että Nokian Jorma Ollila pyrki ohjailemaan hallitusta uhkavaatimuksillaan, mutta vielä vähemmän minä pidän siitä, että sitä pyrkii ohjailemaan väkivaltainen ministerinmies Saarela machoilullaan ja viidakonlaeillaan.