istockphoto_27967_eye_worm_pimp.jpg

Nyt kun kirjamessuillakin on oltu suvaitsevaisia melkein 70 000 henkilön voimin, on pää avattu laajempaankin keskusteluun.

Ja mihin minä törmään, kun minä selaan Helsingin Sanomien kuukausiliitettä 11/2006(mediakriittisen bloggajan aarrearkku). Todella törkeään tilastolliseen suvaitsemattomuuteen ja syrjintään. Mielenterveysbarometri kertoo, millaisia ihmisiä suomalaiset eivät halua naapureikseen.

Huumeiden väärinkäyttäjät          86 %

Henkirikoksista tuomitut             75%

Alkoholistit                                71%

Tulos on minusta kyllä enemmän kuin yllättävä, tosin tutkimuksen mustavalkoinen lähtöasetelma on vähintäänkin kummallinen ellei epäilyttävä. Samoin laajasisältöisten vertailuryhmien niputtaminen saman otsikon alle. Voiko naapuruutta edes mitata tällaisella mittarilla? Mielestäni ei. Seuraavaksi kai Ulkomaalaisivirasto tekee oman barometrinsa.

Ilmeisesti huumeidenkäyttäjät ovat kuitenkin erittäin epäsuosittuja naapureja, koska parantoloiden ja asuntoloiden rakentaminen tuppaa nostattamaan vastustavia kansanliikkeitä pääkaupunkiseudulla, ja oikeastaan joka puolella Suomea. Varsinkin lapsiperheet nousevat barrikadeille verenhimoisimpina hysterisoijina.

Me elämme äärimmäisen kovassa yhteiskunnassa, joka ei jätä jämääkään sille, joka ei elä enemmistön normien mukaan.