deliverance5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toivotin hyvää isänpäivää itselleni jo tänään. Ostin kirjan.

Kävin kirjakaupassa hypistelemässä Edgar Allan Poen Koottuja kertomuksia pari viikkoa sitten. Nyt huomasin, että hinta oli laskettu 49 eurosta 29 euroon. Tuhat sivuisessa kirjassa ei tule lauseelle juuri hintaa. Lisäksi ostopäätökseeni vaikutti se, että Teoksen kustantaman kirjan on suomentanut Jaana (Harry Potter) Kapari. Poe kaipasikin kipeästi uutta käännöstä.

Poen kootut näkyy olevan myös Hesarin-kulttuuritoimituksen suosittelemien isänpäivälahjojen joukossa. Tällainen ylhäältäpäin annettu suositus vähän laskee kirjan arvoa. Onneksi se osui silmiini vasta nyt.

Bussissa ehdin lukea kirjan esipuheen ja se lupaa paljon.

Tästä isänpäivästä tulee erilainen, kun lasteni äiti ei enää ole paikalla. Vilma on luvannut kahvia sänkyyn ja Kivi on vakuuttanut, että lahjuksia on. Ja lasten väsäämät isänpäivälahjat ovat vilpittömän rakkauden töitä, jalometallia.

Huomenna aion mennä katsomaan Juttutupaan Jussi Syren & Groundbreakersia, joka on mainio orkesteri. En unohda koskaan, että pojat heittivät kerran kekkereissä toivomuksestani Syvän joen mahtavan vuoropuhelun Duelling Banjos verrattomalla huumorilla.

Jos bloggareita on siellä suunnassa, kannattaa ilmoittautua. Olen pitkä ja tumma, korvarengas, tukka mallia "Elvis lähtee inttiin". Olen ystävällinen vaikka en kuulemma näytä ystävälliseltä.