hangman-black-large.jpg

IS:n gallupin mukaan yli 50 % haastatelluista pitää Saddam Husseinin hirttotuomiota oikeudenmukaisena.

Eli yli puolet suomalaisista kannattaa kuolemantuomiota. Se on aikamoinen harppaus taaksepäin. Ilmeisesti sivistystä ei tarvitse paljoakaan raaputtaa, kun sen alta kuoriutuu peto.

Ovatko nämä yli 50 % juuri niitä ihmisiä, jotka ovat maailman sivu liittyneet lynkkausjoukkoihin tai niitä, jotka eivät ole mistään hinnasta jättäneet väliin hirttäjäisiä, giiljotiineja, mestauksia, noitarovioita, ristiinnaulitsemisia, sähkötuoleja, myrkkypiikkejä, kidutusta jne.

Jos ihmiset oikeudenmukaisuutta kaipaavat, Saddam pitäisi hirttää uhrien lukumäärää vastaavasti. Valitettavasti se on mahdotonta. Ihminen kuolee vain kerran. Saddamkin. Oikeudenmukaisuus jää siinä suhteessa toteutumatta. Pimeällä keski-ajalla sentään oltiin perusteellisia: mestattiin, paloiteltiin ja sitten poltettiin.

Kun suomalaisille ennen niin rakas kauppakumppani Saddam on hirtetty, voidaan varmasti alkaa vaatia oikeudenmukaisuutta Bushin uhreille. Kuinka moni suomalainen vaatii Bushin hirttotuomiota? Hänen rikoksensa on sama. Samalla logiikalla suomalaisten pitäisi vaatia. Minä en kannata Saddamin kuolemantuomiota. Siksi en vaadi Bushinkaan päätä silmukkaan.