ZiggyStardust.jpg

Makasin kosteassa pierulta ja jalkahieltä haisevassa joukkueteltassa kaukana kaminasta jossain Säkylän skutsissa massiivisen vitutuksen ja vapaudenkaipuun vallassa. Kaveri asetti korvalaput päähäni hymyillen. Korviini tulvahtivat Rock'n'Roll Suiciden akustisen kitaran ensimmäiset sulosoinnut, sitten David Bowien uljas laulu:

Time takes a cigarette, puts it in your mouth
You pull on your finger, then another finger, then your cigarette
The wall-to-wall is calling, it lingers, then you forget
Ohhh, you're a rock 'n' roll suicide

You're too old to lose it, too young to choose it
And the clocks waits so patiently on your song
You walk past a cafe but you don't eat when you've lived too long
Oh, no, no, no,  you're a rock 'n' roll sucide

En tule ikinä unohtamaan sitä hetkeä. Siinä oli taikaa. David Bowien Ziggy Stardus häivytti kaiken ympärillä olevan. Se oli rakkautta ensimmäisestä soinnusta. Z S on edelleen aivan helvetinmoinen pläjäys.

Aluksi koko David Bowie-buumi livahti minulta ohi. Pidin koko ukkoa enemmän hörhönä kuin muusikkona. Kun systeri ripusti Bowien jättilakanan seinälleen, minua hävetti. Ajattelin, ettei se tajua musiikista yhtään mitään. Olin täysin väärässä. Tämän myöhäisherännäisyyden seurauksena ostin sitten nopeasti kaikki mahdolliset Bowie-levyt itselleni.

David Bowie on käsittämättömän monipuolinen ja muuntautumiskykyinen tulkitsija, mestarillinen lauluntekijä ja säveltäjä. Kaunis ihminen. Hän ei ole jäänyt polkemaan paikalleen. Hän on aina ollut valmis ottamaan riskejä tehdessään uutta musiikkia. 

Suuren onnen sain kokea, kun David Bowie julkaisi täysosuman Let's Dance, joka todella kolahti. Let's Dance, China Girl, Modern Love, Catpeople - musiikillista jalometallia.

Kannattaa ostaa David Bowien video tupla-dvd. Se on loistelias ja kunnioituksella tehty toteutus Bowien musiikillisesta matkasta läpi vuosikymmenien. 

Tämän päiväisessä syntymäpäivälehtihaastattelussa 60-vuotias David Bowie kertoo, että elämän tarkoitus on löytynyt perheestä ja terveellisestä elämäntavasta. Hyvä juttu, sillä viimeisien levyjen perusteella hänellä on vielä paljon annettavaa. Ilahduin myös siitä, että Bowiekin fanittaa Paavo Pesusientä, joka on aivan sairas aikuisten lastenohjelma. 

Tässä vielä erinomainen linkki David Bowien ystäville:

http://www.illustrated-db-discography.nl/About.htm