wind_farm_nrel.jpg

Jorma Ollila on Shellin hallituksen puheenjohtaja. Hän on puhunut ilmastomuutoksesta ja siitä, että nyt voimavarat pitäisi suunnata puhtaampiin energiamuotoihin. Media on hämmentynyt, suorastaan rähmällään. Eriväriset poliitikot siteeraavat Ollilaa onnesta soikeana. Jorma pelastaa maailman, Jormassa on tulevaisuus(niin kuin tietenkin onkin, muttei tässä Jormassa).

Anteeksi kyynisyyteni. Eikös tämä tarkoita sitä, että Shell tunkee luontomotiivilla ensimmäisenä rahastamaan uusilla energiamuodoilla ja innovaatioilla? Eikös tämä ole vain Shellin kaukonäköistä energiapolitiikkaa, juonittelua, tapa pysyä mukana kilpailussa, uusien innovaatioiden kärjessä?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Shellhän on jo ajat sitten myöntänyt, että öljyn aika on ohi. Se on yksinkertaisesti loppumassa. Nyt Shell hakee toiminnalleen lisäaikaa.

Miksi Shell, joka taloudellisiin syihin vedoten on tuhonnut luontoa ja ilmastoa järjestelmällisesti ja säälimättä vuosikymmeniä, muuttaisi äkkiä politiikkaansa näin radikaalisti? Eikö se ole päivänselvää? Ei se muutakaan. Se tekee tämän äkkikäännöksen taloudellisista syistä, rahan takia.

Läpinäkyvää.