Tallinn, Estonia

Oopperan Punaisen viivan jälkeisessä sinisissä jälkimainingeissa en ole kyennyt juuri muuhun kuin telkkarin tuijottamiseen ja puhalteluun vaaka-asennossa. Tein kuitenkin työpäivän alta pois.

Tuore kansanedustaja Juha Mieto esiintyi edukseen Suomen Pelkokertoimessa. Hän on hyvä ja elämää ymmärtävä isä pojalleen. Ei vaatinut poikaa seuraamaan kilpaurheilijan latuja ja kertoi ylpeänä, miten poika jo pienenä harrasti kukkien ja perhosten valokuvaamista.

Samassa ohjelmassa Miedon piti tehdä tunnissa motti halkoja pystymetsästä pokasahalla ja kirveellä metrin hangessa. Hän otti haasteen vastaan. Olin varma, ettei millään pysty. Mutta perkele pystyi. Kova temppu. Ainakin tällaisen haanpääläisen jätkäkulttuurin ihailijan mielestä.

Runoraadissa oli virolaisten runoilijoiden esiinmarssi. Aivan ihana oli Kristiina Ehin, runoilija toisessa polvessa, josta taannoin bloggasinkin. Onkohan hänellä vielä se vihreä lippalakki, joka jäi hänen päähänsä Kaapelitehtaalla?

Runoraadin runot, runoilijat ja esitykset voi käydä etukäteen tai uudelleen vilkaisemassa Ylen sivuilla. Tämä on hyvää palvelua ja kulttuuritarjontaa.