Joe Strummer

Kaikki on mahdollista. Virtuaalimaailmassa. Tässä on mullanmakuinen meemi kaikille tosikoille, taiteenystäville, lapsenmielisille, pelottomille ja itsensäpaljastajille. Herättäkää kymmenen taiteilijaa henkiin, jos uskallatte.

1. Jimi Hendrix

Ajatuskin siitä, että voisi kerran nähdä Hendrixin elävänä lavalla saa ääneni särkymään. Kitaransoitossa ei ole tapahtunut mitään merkittävää Hendrixin kuoleman jälkeen.

2. Montgomery Clift

Oikea profiili. Nikeltyi portaiden alapäähän, vaikka tie oli auki taivaaseen asti. 

3. Leonardo Da Vinci

Masentaisi koko pöyhkeän taiteilijaheimon ylivoimaisuudellaan. Samoin teknokraatit keksimällä ratkaisut maailman keskeisiin ongelmiin.

4. Wolfgang Amadeus Mozart

Säveltäisi meille jumalaista kauneutta ja järjestäisi kunnon skandaaleja.

5. Vincent Van Gogh

Kuka korvaisi Vincent Van Goghin? Saisi vihdoinkin nauttia työnsä hedelmistä.

6. Elvis

Elvis on just palannut rakennukseen. Elvis on kuningas.

7. Roald Dahl

Voisi kirjoittaa vielä muutaman makaaberin kertomuksen ihan vain minun ilokseni.

8. Joe Strummer

Ainoa tapa saada maailman toimivin pumppu kuntoon.

9. John Lennon

Olisi kiva nähdä istuisiko Lennon jo kongeressissa vai olisiko miehestä tullut mansikkapellolla keinustuolissa kiikkuva nariseva vanhus.

10. Herakleitos

Yrmeälle toisinajattelijalle on aina yhteiskunnallinen tilaus olemassa.

Listasta tuli täysin miehinen ja ihan liian rock-painotteinen, mutta en viitsi lähteä sitä korjailemaan. Olen varmasti unohtanut lemppareitani, mutta mitä siitä - listat ovat pelkkää huvia. Keskenjääneiden klassikkojen meemistä muutamat kyökkipsykologit yrittivät löytää syvempiä merkityksiä. Syyttivät egotrippailusta. Turhaan.

Ainakin minusta listat ovat hauskoja ja informatiivisia. Eikä kirjahyllyn täytteestäkään voi vetää mitään johtopäätöksiä. Ei edes kirjahyllyn puutteesta. Kyseessä voi olla vaikka kirjastoa käyttävä materialismin vastustaja, antibibliofiili.