New York City Police Department Highway Patrol Indian Motorcycle - bw image

Suomen Kuvalehti kertoo, että Pekka Himanen on voittanut vuoden 2007 Nuoren menestyjän palkinnon. Palkinnon takana on Nuorkauppakamari-järjestö, joka "haluaa kannustaa nuoria tekemään työtä ihmiskunnan hyväksi". Minulle järjestössä toimineet sinkkunaiset ovat kertoneet, että järjestön johtomiehet pyrkivät pikemminkin kannustamaan nuoria sinkkunaisia riisumaan pikkupöksynsä ja antautumaan johtomiesten hyväksi.

Himanen vaikuttaa sympaattiselta puutarhatontulta, joka ymmärtää myös ekonomian päälle massiivisista palkkiovaatimuksista päätellen. Vaikea olisi silti nähdä esimerkiksi Eino Kailaa tai Georg von Wrightiä kyseisen järjestön mannekkinina, puhumattakaan Lande Lindforsista, jonka viimeiseksi jääneen haastattelun satuin kuulemaan vasta radiosta. Siinä ei mielistelty eikä säästelty ketään. Se oli tykitystä.

Toinen mieleen jäänyt uutinen Suomen Kuvalehdessä oli se, että suomalainen poliisi keskittyy rikollisten ahdistelun lisäksi omien naiskollegojensa seksuaaliseen ahdisteluun. Poliisi tahtoo pamputtaa. Suomalaisen poliisin testossteronitaso on älykkyysosamäärää korkeampi. Mutta sehän ei ole kenellekään poliisien saunaillassa vierailleelle uutinen. 

Seksuaalinen ahdistelu 

Poliisi (2007)             Kaikki ammatit (2007)

21 %                         3 %