846034.jpg

Kauko ja Olga aktissa

Käväisin Olavi Jaman runokirjan julkkareissa Mannerheimintiellä, galleriassa, jonka nimeä en nyt muista. Jaman kirjan nimi on Tornionjärvi. Vaihdoimme kokoelmia.

Paikalla olivat myös kirjallisuudentutkijat Pertti Karkama ja Tuula Hökkä. Karkama ja Hökkä näkivät Jaman kokoelman roolirunouden perinteen jatkajana. Puhuttiin taas Haavikosta. Paljon.

Jama on pohjoisen poikia. Ja julkkareihin oli kerääntynyt paljon muitakin pohjoisen ihmisiä. Viini maistui ja tunnelma välitön ellei suorastaan riehakas. Loistavia ihmisiä.

847772.jpg

Prospero tulittaa.

Kauko Röyhkä viihdytti yleisöä Olgan kanssa ja yksin. Olgan kanssa ohjelmisto perustui P.Mustapään runoihin sävellettyyn matskuun. Yksin esitetyt laulut olivat vanhaa kunnon Röyhkää: Peke, Miss Farkku-Suomi, Zaia ja Paska Kaupunki. Sen jälkeen lattialla nähtiin värikkäitä ja mukaansatempaavia performansseja. Enimmäksen tuntemattoman kitaristin säestämänä. Käväisin itsekin rimpauttamassa Hank Williamsin My Bucket's Got A Hole In It ja Clashin Brand-New Cadillacin.

847773.jpg

Prospero ja Kauko

Jatkoille siirryttiin Eliteen.

en mie malta/en mie saata/te oletta täyet/te oletta pakanat/tämä hunaja on lapsile/täysi on niin täynnä/ettei siihen juuri saa/armonlahjaa tungettua