Injured_Pit_Bull.sized.jpg

Animalialla oli mielenosoitus Kiasman edessä. Osoittivat mieltään tarhakettujen puolesta. Kävin tarkistamassa tilanteen. Paikalla oli kaksi häkkiä. Toiseen oli suljettu Animalian mielenosoittaja ja toinen oli niille henkilöille, jotka halusivat empiiristä tietoa tarhakettujen fiiliksistä. Oli siis mahdollista sulkeutua häkkin itse. Valitettavasti ajan puutteen vuoksi (ruokatunti) en voinut kokeilla. Totinen Animalian tyttö istui harjateräsritilän päällä omassa häkissään.

- Ketuttaako? kysyin.

- Joo. 

- Millainen fiilis?

- Tylsä. Virikkeetön. Kettumainen. Vain se lohduttaa, että täältä pääsee pian pois.

Todellisuudessa tarhaketulle vapaus on kuolema. Sen kurjan elämän kuolemanjälkeinen tie vie turkismyyjien huutokaupan ja jälleenmyyjien kautta rikkaiden naisten säälimättömille olkapäille.

Toiseen asiaan. Syvästi järkyttyneenä olen seurannut telkkarista ihmishirviöiden pittbulleille järjestämiä koirataisteluja. Ihmisen tunteettomuudella eläimiä kohtaan ei näytä olevan mitään rajaa eikä määrää. Se on jälleen kerran todistettu. Hävettää olla ihminen.

Ja nyt vielä näitä BBC : n toimittajia, jotka paljastivat tämän Suomeenkin ulottuvan raa'an bisneksen luonteen, uhkaa rikossyyte yksityisalueella kuvaamisesta (justiinsa!).

Kehoittaisin myös eduskuntaa tarkistamaan eläinsuojelurikoksista annettavien tuomioiden asteikkoa ja tekemään lakiuudistuksen, jossa viattomein luontokappaleiden kiduttajat tuomittaisiin raskaimman mukaan.