full-metal-jacket-2.jpg

"Suomalaiset sotilaat ottivat yllättävän paljon kuvia kuolleista venäläisistä naissotilaista. SK ei julkaise raaimpia kuvia osin riisutuista naisista."

Hitaasti mutta varmasti historian verho raottuu. Kun vasta ollaan toipumassa Ylikankaan esittämistä uusista paljastuksista, Suomen Kuvalehti 41/2007 vyöryttää julkisuuteen rivisotilaiden albumeista kerätyt valokuvat talvi- ja jatkosodasta. Valokuvissa suomalaiset sotilaat häpäisevät mm.venäläisten naissotilaiden alastomia ruumiita.

Suomalaisen sotilaan moraali eikä etiikka ei liene korkeampi kuin amerikkailaisen, saksalaisen, japanilaisen, kiinalaisen tai venäläisen; mm. edellä mainittujen maiden sotilaat ovat kunnostautuneet siviilien, vankien ja naissotilaiden raiskaajina.

Tulee myös mieleen kansalaissodassa tapahtuneet nuorten naispunavankien kuljetuksissa tapahtuneet oudot yölliset pikatuomiot ja esimerkiksi Suomenlinnan vankileireillä tapahtuneet seksuaaliset hyväksikäytöt.

Kuka tutkija ehtii ensimmäisenä tekemään kirjan suomalaisten sotilaiden tekemistä seksuaalisista hirmutöistä talvi- ja jatkosodassa? Sillä sehän on selvä, ettei ihminen miksikään muutu, puhumattakaan sotilaasta, joka tekee vahvemman oikeudella mitä päähän pälkähtää..

"Tavallisten sotilaiden albumikuvat paljastavat uusia puolia sodasta. Kaatuneiden venäläisten naissotilaiden riisumista kummastelevat jopa sotakuvien asiantuntijat. Mistä oli kyse?"

Ilmeisesti tämäntyyppisiä kuvia ei ole edes Puolustusvoimien Kuvakeskuksessa !?!?

Oliko se Kubrickin Full Metal Jacket, jossa jenkkisotilaat ottivat itsestään halauskuvia kädet kuolleiden vihollisten kaulalla? Se oli puistattavaa huumoria.