palkkileffaKT_la.jpg

Postilaatikossa oli paketti. Sieltä löytyi t-paita, jossa luki "The future is unwritten". Kiitos vaan, rakas ystävä, se sopii. Paita mainostaa  Julian Templen uutta elokuvaa, joka kertoo erään Turkissa syntyneen diplomaatin pojan elämästä eli Joe Strummerista.

Elokuvassa pääsevät kuulemma ääneen myös Joe Strummerin totaalisesti hylkäämät vanhat hippikaverit. Kaverini sanoikin joskus osuvasti, että Clash oli punkajan New Kids On The Block. Lähes soittotaidottomat (tosin Topper Headon oli jo silloin kova pamputtamaan) heppulit stailattiin ja heitettiin punkkia ja kapinaa ahmivan yleisön ruuaksi.

Ja ihme kyllä: kombinaatio osoittautui toimivaksi, suorastaan nerokkaaksi. London Calling on edelleen yksi maailman parhaista rocklevyistä, raikas ja ajankohtainen.

Tietääkö kukaan muuten kenen tekemällä ja minkä nimisellä Clash-biisillä on tehty muhevimmat rojaltit?

Kävin vielä kaivamassa esille valokuvan, jossa on viisi miestä. Olen yksi miehistä. Se on otettu Seinäjoen Provinssirockissa backstageteltassa. Joe Strummer poseeraa edessä ammattilaisen ottein. Me kolme olemme takana onnesta soikeina. Kosketamme Strummeria kuin hukkuvat Jeesusta. Meidän takanamme kuvassa vilahtaa Strummerin roadmanageri. Fyysiseksi yltynyt taistelu seinäjokelaisten järjestysmiesten (lue: stereodiporsaiden) kanssa on muisto vain.

Hullu päähänpistomme Joe Strummerin tapaamisesta kasvotusten vei meidät pitkälle. Kukaan ei kyennyt meitä pysäyttämään. Yrittäjiä kyllä matkalla riitti.

Valokuvassa Joe Strummer osoittaa meille ystävällisyyttään ja suopeuttaan. Kuva on hieno, muistikuva vielä hienompi.

Lisäys vitutuksen maksimoimiseksi:

Näin myös Clashin Ruisrockissa 4.8.1979

Known-Set-List.gif

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Clash City Rockers
Safe European
White Man In Ham Palais
Jail Guitar Doors
City Of the Dead
English Civil War
London Calling
Police and Thieves
Four Horsemen
Stay Free
Capital Radio
Janie Jones
Tommy Gun
Complete Control
White Riot